Na hlavní tah I/49 se vrátili silničáři. V Malenovicích se tvoří kolony, linky MHD nabírají zpoždění

Ilustrační foto
ZLÍN – Od soboty 9. září opět pokračují stavební práce na hlavním tahu I/49 ve Zlíně-Malenovicích. Provoz ve směru do Zlína je veden jedním jízdním pruhem, v opačném směru řidiči projedou dvěma pruhy. Dopravní omezení mají od dnešního rána negativní dopad na plynulost provozu včetně vozidel MHD.

Složitá dopravní situace vznikla v pondělí 11. září ve Zlíně Malenovicích v souvislosti s probíhající plošnou obnovou povrchu vozovky na páteřní komunikaci I/49. Tvoří se zde dlouhé kolony vozidel a v nich se zpožďují také trolejbusové a autobusové spoje MHD na linkách č. 2, 6, 70. Tato zpoždění v rozsahu i několika desítek minut postihují nejen vozy na hlavní trase, ale přenášejí se dílčím způsobem také do dalších částí sítě MHD ve Zlíně a Otrokovicích.

Na trolejbusových linkách č. 2 a 6 mezi Otrokovicemi a Zlínem zaznamenáváme zpoždění v některých případech i delší než 40 minut. Zpožděné spoje jsme nuceni otáčet již v centru Zlína a vracet zpět do Otrokovic. Nasadili jsme dva náhradní autobusy, do kterých si přestupují cestující, kteří se potřebují dostat linkou 2 směrem k nemocnici a na Bartošovu čtvrť nebo linkou 6 na Jižní Svahy,“ uvedl vedoucí dispečer DSZO Jan Tesař.

V době od soboty 9. do středy 13. 9. bude v Malenovicích uzavřen ve dvou úsecích ve směru jízdy na Zlín pravý jízdní pruh, a to od křižovatky Makro po křižovatku KFC a od křižovatky Centro po konec stavby. „Zastávka Malenovice-obchodní zóna směr Zlín je v této etapě bez náhrady zrušena a zastávka Malenovice-ZPS směr Zlín je přesunuta na provizorní stanoviště o přibližně 130 metrů zpět,“ informoval tiskový mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Autobusy linky č. 51, u níž má zastávka Malenovice-obchodní zóna přestupní funkci pro trolejbusy ve směru do Zlína, zastavují místo zrušené zastávky na zastávce Malenovice-ZPS, a to i cestou na Centro. „Cestující zde mají umožněn přestup na trolejbusy ve směru do Zlína,“ dodal Cekota.

Od čtvrtka 14. do pondělí 18. září bude z důvodu prací silničářů uzavřen levý jízdní pruh ve směru na Zlín ve stejných dvou úsecích jako v předchozím časovém období. Zastávky MHD Malenovice-obchodní zóna i Malenovice-ZPS budou fungovat bez omezení na svém původním místě.

Od úterý 19. do čtvrtka 21. září se práce silničářů přesunou do úseku mezi první a druhou odbočkou k Centru a budou pokračovat v levém jízdním pruhu, od pátku 22. do neděle 24. září ve stejném úseku v pravém jízdním pruhu.

Od pondělí 25. září už by měl být provoz na silnici I/49 v oblasti Malenovic bez omezení. „Uvedené termíny jednotlivých etap prací silničářů se mohou měnit v závislosti na případném nepříznivém počasí,“ upozornil Vojtěch Cekota.

Prosíme cestující, aby věnovali pozornost informacím zveřejňovaným na zastávkách, cestovali s větší časovou rezervou a přizpůsobili se mimořádné situaci. Z hlediska dispečerského řízení provozu děláme všechno pro to, aby negativní dopady dopravních omezení na fungování MHD byly co nejmenší,“ prosí cestující za DSZO Jan Tesař.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x