Na hlavním tahu na Slovensko havaroval nákladní automobil. Pro řidiče musel letět vrtulník

Foto: HZS ZK
VSETÍNSKO – Vážná dopravní nehoda se stala dnes v ranních hodinách v obci Dolní Bečva na hlavním tahu na Slovensko. V havarovaném nákladním vozidle zůstal zaklíněn řidič, kterého musel po vyproštění transportovat vrtulník do nemocnice.

Čtyři jednotky hasičů byly vyslány dnes před osmou hodinou ranní k hlášené havárii nákladního auta na hlavním tahu v obci Dolní Bečva na Vsetínsku. „Po příjezdu hasiči průzkumem zjistili, že vozidlo i s vlekem leží částečně v příkopu a řidič je zaklíněn v kabině vozu,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

„Při příjezdu záchranářů na místo byl řidič kamionu v kabině zaklíněný a při vědomí. Ještě před vyproštěním byl pacientovi naložen krční límec,“ sdělila tisková mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Gabriela Netopilová Sluštíková.

Hasiči ihned stabilizovali vozidlo proti dalšímu pohybu a zahájili vyprošťovací práce, aby co nejrychleji dostali zraněného řidiče ven. To se jim během pár minut podařilo.

Zraněného si převzala posádka zdravotnické záchranné služby. K následnému transportu řidiče do nemocnice byl přivolán vrtulník,“ pokračovala Lucie Javoříková s tím, že zraněný řidič byl transportován do traumacentra Fakultní nemocnice Ostrava.

V době zásahu složek IZS byla silnice obousměrně uzavřena a tvořily se dlouhé kolony vozidel. „Po odletu vrtulníku byla komunikace částečně zprůjezdněna a provoz byl řízen kyvadlově. Lze předpokládat, že dopravní komplikace v místě nehody budou trvat celé dopoledne,“ dodala Javoříková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x