Na kroměřížské škole pro děti s postižením začala rekonstrukce za 36 milionů

Foto: Jiří Balát
KROMĚŘÍŽ – Rekonstrukce za 36 milionů korun začala na Základní a mateřské školy Františka Vančury v Kroměříži, která vzdělává žáky se zdravotním postižením. Vzniknou prostory pro praktickou výuku, cvičební prostor pro zdravotní výuku a místnost pro rehabilitaci, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

Rekonstrukce se dotkne budov B a C. Práce potrvají do srpna příštího roku. „Jsem velmi rád, že byla zahájena tato potřebná rekonstrukce. Přijde na více než 36 milionů korun, z toho dvě třetiny by měla pokrýt dotace, kterou máme přislíbenou z Integrovaného regionálního operačního programu,“ řekl hejtman Jiří Čunek.

Kraj je zřizovatelem školy. „Půjde o zásadní rekonstrukci našich budov, poslední větší investice zde byla realizována před 18 lety. Do naší školy chodí děti a žáci se zdravotním postižením z celého regionu,“ uvedla ředitelka školy Ludmila Kočí s tím, že auto, které děti do školy sváží, denně ujede 250 kilometrů.

Po rekonstrukci budou obě budovy podle kraje odpovídat standardům školy vzdělávající děti a žáky se zdravotním postižením. „Vzniknou zde prostory, v nichž bude probíhat především praktická výuka. Bude tam dílna, cvičná kuchyně a také prostor pro poskytování podpůrných opatření s ohledem na zdravotní a rehabilitační terapie. Příkladem je cvičebna pro individuální zdravotní výchovu a místnost pro rehabilitaci a výuku tělesné výchovy,“ vyjmenoval Vandík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x