Na Kroměřížsku začal během jízdy hořet automobil

Na Kroměřížsku začal během jízdy hořet automobil. Foto: FCB HZS ZK
SKAŠTICE - V blízkosti obce Skaštice v okresu Kroměříž vyráželi hasiči ve velmi brzkých ranních hodinách k požáru automobilu. Ten se vznítil během jízdy. Příčina požáru prozatím zůstává nejistá.

V sobotu 25. září v čase kolem půl třetí ráno došlo k požáru osobního automobilu v blízkosti obce Skaštice v okresu Kroměříž. Na místě zasahovala od 2:42 hodin jednotka profesionálních hasičů z požární stanice Kroměříž.

V době příjezdu jednotky byl automobil celý v plamenech. K uhašení byly nasazeny dva vysokotlaké proudy vody. Ve vozidle jely čtyři osoby, které vyvázly bez zranění.

Na místě byla také Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů.

Vyšetřující tým později zjistil, že k požáru automobilu došlo už během jízdy. Příčina vzniku požáru ale i nadále zůstává v šetření hasičů. Škoda na shořelém autě byla určena v předběžné výši 20 tisíc korun.

Hořící automobil nebyl jediným požárem, který hasiči ve Zlínském kraji v noci z pátku na sobotu hasili. Půl hodiny před půlnocí došlo k požáru tújí na Zálešné III ve Zlíně, který byl původně hlášen jako požár branky. V 23:35 hodin byl vyhlášen požární poplach jednotce profesionálních hasičů z centrální požární stanice Zlín a jednotce dobrovolných hasičů Statutárního města Zlín-Prštné.

Majitel domu se ve večerních hodinách díval na televizi, když jeho pozornost upoutalo třepetavé světlo. Při pohledu z okna zjistil, že hoří dřevěná branka a túje. Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 20 tisíc korun.

Před příjezdem HZS Zlínského kraje a příjezdem Policie České republiky byl požár hašen majitelem, který použil tři hasicí přístroje. V době příjezdu hasičské jednotky byla na místě i hlídka Městské policie Zlín. Další hasicí přístroj použila před jejím příjezdem i hlídka policie. Díky včasnému zásahu majitele a hlídky policie nedošlo k přenesení požáru na dřevěný domek v zahradě domu.

Nedošlo ani ke zranění osob. Požár je ve společném šetření hasičů a policie.

--> --> --> --> -->