Na mařatickém hřbitově hořelo. Hasiči bojovali nejen s plameny, ale i se silným větrem

Foto: HZS ZK
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Na mařatickém hřbitově v Uherském Hradišti došlo v neděli odpoledne k požáru vzrostlých tújí. Vlivem silného větru hořela místa po celém hřbitově i mimo něj. Celková škoda dosahuje podle hasičů 160 tisíc korun.

V neděli 23. července po půl páté odpoledne jsme obdrželi informaci o požáru tújí na hřbitově v Mařaticích, místní části Uherského Hradiště. Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče ze Stanice Uherské Hradiště a dále pak místní dobrovolnou jednotku a jednotku z Kunovic,“ uvedli krajští hasiči na svém facebookovém profilu.

Po příjezdu na místo hasiči potvrdili požár tújí v délce několika desítek metrů. Na jeho likvidaci nasadili dva vodní proudy.

Vlivem silného větru odlétávající žhavé částice zapalovaly místa po celém hřbitově i mimo něj. Mimo hřbitov došlo k zapálení vzrostlého pole,“ informovali krajští hasiči.

Likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu po téměř dvou hodinách a na místě byla nařízena dohlídka. „Náš vyšetřovatel ve spolupráci s policií stanovil jako příčinu nedbalost a škoda byla vyčíslena na sto šedesát tisíc korun,“ dodali hasiči.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x