Na Mikulčině vrchu hrálo najednou rekordních čtyřicet kytar

MIKULČIN VRCH - Chata Lopata na Mikulčině vrchu hostila čtyři desítky kytaristů. Na týdenní Kytarový kemp tam přijely děti z uherskobrodské základní školy Pod Vinohrady.

Opravdový dětský tábor si správná tábornice či táborník nedovede bez kytary vůbec představit. Aby ale těch brnkajících kytar bylo na táboře rekordních čtyřicet – na to mají patent jenom učitelé z brodské „Dvojky“! „Je to desátý ročník kytarového kempu, který pořádá základní škola Pod Vinohrady ve spolupráci s 1. AC Uherský Brod. Jsou zde děti, které chodí do hodin kytary, takže aby přes léto na ten nástroj nezapomněly hrát, pořádáme tento kemp,uvedl hlavní vedoucí kytarového kempu Jakub Smítal.

Chata Lopata na Mikulčině vrchu se proto letos už podruhé stala týdenním prázdninovým domovem pro třicítku děvčat a osm kluků nejen z Uherského Brodu, ale i z Prahy, Plzně a Kutné Hory. Společně mladá hudebníci vyráželi na výlety na koupaliště nebo na rozhlednu na Velkém Lopeníku a bavili se při velké celotáborové detektivní hře. Nejskloňovanějšími slovy byla ale kytara, akordy, struny a zpěv.

Děti si především zopakují to, co se naučily ve školním roce, a vždycky přidáváme i nějaké nové písničky. A protože to je jubilejní rok, tak jsme pozvali hudebního hosta – měl by za námi přijet Thom Artway, který by měl děti povzbudit, aby se hudbě věnovaly, protože to má smysl,“ dodal Smítal.

Tradiční smutek po právě prožitém táboře nebude naštěstí trvat příliš dlouho. Od září se většina tábornic a táborníků zase uvidí při výuce hry na kytaru v Základní škole Pod Vinohrady Uherský Brod.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x