Na náměstí v Otrokovicích vyrostlo umělé kluziště

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Otrokovická radnice se rozhodla dětem i dospělým zpříjemnit zimní radovánky vybudováním umělého kluziště. Na led vyrazili první bruslaři už v pátek.

V pátek 2. prosince přivítalo otrokovické náměstí první bruslaře. Vyrazili vyzkoušet nové umělé kluziště, které zde zřídila místní radnice.

Za myšlenkou adventního bruslení stojí starostka Hana Večerková.

 „K realizaci nás vedl fakt, že v zimním období není k dispozici tolik možností pro trávení volného času na čerstvém vzduchu. Současně stále více vnímám skutečnost, že mnoho rodin je finančně zatíženo a možnost strávit společný čas bez nutnosti vynaložení větších finančních prostředků je velmi žádoucí. Když jsem v předešlých dvou letech na náměstí viděla šťastné děti a spokojené rodiče, bylo mi jasné, že máme novou tradici, kterou by bylo pěkné zachovat,“ říká Večerková.

Na náměstí se bude letos bruslit od 2. prosince do 6. ledna. Návštěva kluziště je potom pro všechny zdarma. Stejně jako loni má ledová plocha rozměry 30×12 metrů.

„Radnici vyjde zajištění kluziště přibližně na 400 tisíc korun. V letošním roce se podařilo pro akci Adventní bruslení získat také dotaci ve výši 100 tisíc korun od Nadace ČEZ,“ uvedla tisková mluvčí města Otrokovice Lenka Vaculová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x