Na otrokovických Trávníkách otevřeli nový pumptrack. Měří téměř 300 metrů

Foto: televize TVS
OTROKOVICE – Po Freetime zóně Trávníky v Otrokovicích už se neprohánějí jen skateboardisti a koloběžkáři, ale také cyklisté. Vedle skateparku totiž o víkendu slavnostně otevřeli novou pumptrackovou dráhu, kterou pokřtili jezdci z Česka i Slovenska.

Otevření nové části Free time zóny Trávníky se lidé dočkali téměř rok poté, co byl spuštěn provoz na skateparku. Zatímco na pumptracku poměřili dokonalost techniky a rychlost projetí borci na kolech, na skateparku se konaly závody koloběžek. Nad výkonem všech mladých sportovců z Česka i Slovenska se divákům často tajil dech.

Velmi mě těší, že se nám do Otrokovic podařilo přinést zábavu pro náctileté, kterým prostor pro vyžití často chybí. Pohyb ve všech jeho podobách je pro každého velkým přínosem a zejména dospívající mládež v dnešní době tíhne spíše k technice. O to větší mám radost, když vidím, že je areál denně zaplněn těmito nadšenci, kteří by se jinak pravděpodobně toulali po sídlišti nebo seděli zavření doma s telefony, tablety a počítačovými hrami,“ vyzdvihla přínos nově otevřeného sportoviště otrokovická starostka Hana Večerková.

Volnočasový areál v blízkosti dětského dopravního hřiště začalo město budovat v roce 2020. Moderní betonový skatepark se řadí ke špičkám v republice. Radnici jeho výstavba vyšla na 6,7 milionů korun.

Stejně tak 283 metrů dlouhá asfaltová pumtracková dráha je jedinečná právě svou délkou i povrchem s vyznačenou trasou optimální jízdy. Na její vybudování muselo město ze svého rozpočtu vynaložit 4,3 miliony korun.

Radnice v této lokalitě ale s investicemi nekončí. „Celý areál by měl být v příštím roce doplněn ještě o parkourové hřiště a slackline zónu, které v širokém okolí také chybí. Těmito stavbami získá sportoviště další rozměr,“ uzavřela Hana Večerková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x