Na otrokovických Trávníkách už nemohou parkovat dodávky

Foto: televize TVS
OTROKOVICE - Na celém sídlišti Trávníky v Otrokovicích začal platit zákaz stání nákladních vozidel s délkou nad 5 metrů. Komplikovaly zde totiž dopravu ostatním osobním automobilům.

V posledních letech bojují s nedostatkem parkovacích míst prakticky všechna velká sídliště. Proto od ledna začalo na sídlišti Trávníky v Otrokovicích platit nové dopravní značení, které zde zakazuje stání nákladních vozidel s délkou nad 5 metrů. Tomuto opatření předcházel podrobný průzkum dopravní situace.

„Kromě toho, že zabírají místo ostatním vozidlům, způsobují i další komplikace, protože svou šířkou i délkou zabraňují vysedání a nasedání osob do ostatních stojících aut. Ostatní pak mají problém se do svých vozidel dostat,“ uvedla tisková mluvčí města Otrokovice Lenka Vaculová.

Dodávky navíc svým převisem brání chodcům a znesnadňují provádění zimní údržby. Otrokovická radnice se snaží na zvyšující se trend počtu vozidel reagovat.


„Nová parkovací místa přinese také projekt Regenerace sídliště Trávníky, ve kterém je kromě revitalizace celého sídliště v oblasti veřejné zeleně pomýšleno právě na obnovu a navýšení počtu parkovacích míst,“ doplnila Vaculová.

Změna v parkování platí na sídlišti pro vozidla s délkou nad 5 metrů pouze v době od 22 do 6 hodin.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x