Na otrokovických Trávníkách vyrostlo psí hřiště

foto: město Otrokovice
OTROKOVICE – Od pátku mohou majitelé čtyřnohých mazlíčků využívat nové psí hřiště, které vyrostlo na otrokovických Trávníkách. Jde o vítězný projekt loňské akce POHNI městem. Díky instalovaným překážkám by mělo hřiště posloužit i k výcviku psích miláčků

Nově otevřené psí hřiště na Trávníkách v Otrokovicích nabízí prostor pro venčení a výcvik čtyřnohých mazlíčků. Vyrostlo navíc v příhodné blízkosti Free time zóny a dopravního hřiště. Nový prostor pro pejskaře kromě možnosti volného pohybu chlupáčů nabízí i využití překážek na agility.

 „Hřiště je navrženo tak, aby psům nenabízelo jen možnost volného pohybu. Instalované prvky mají pobyt na hřišti zpestřit. Návštěvníci mohou využívat obíhací kůly, tunel, skokový kruh, lávky i lavice či překážky pro skoky. Stejně jako každý jiný areál má i tento svůj provozní řád, který nabádá zejména k vzájemné ohleduplnosti,“ zdůraznil Jakub Tesař z odboru rozvoje města

Psí hřiště je prvním prostorem ve městě, který je speciálně určený pro psy a pro jejich volný pohyb.

„Stejně jako v jiných městech vnímáme značnou část obyvatel, kteří vlastní psa a chtějí mít při venčení možnost dopřát mu volný pohyb, nebo vyzkoušet jeho dovednosti. To nám v Otrokovicích dosud chybělo, proto jsem ráda za aktivitu občanů, kteří tento projekt navrhli v rámci POHNI městem a my jej mohli následně realizovat. Věřím, že si rychle najde svůj okruh příznivců. Na podzim, až budou příznivější vegetační podmínky, plánujeme také srovnání terénu s vysetím nového trávníku a vysazením stromů, zejména s ohledem na lepší zastínění hřiště,“ uvedla starostka města Hana Večerková.

V Otrokovicích je dohromady 1 120 páníčků, kteří se starají o 1 222 psů. Nové psí hřiště by tak mohlo oživit jejich pravidelné procházky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x