Na otrokovických Trávníkách vznikne ještě letos nové psí hřiště

Foto: Město Otrokovice
OTROKOVICE – Otrokovická radnice má dobrou zprávu pro všechny majitele čtyřnohých miláčků. Na Trávníkách v blízkosti Free time zóny a dopravního hřiště vznikne ještě v průběhu července oplocené hřiště určené pro venčení a výcvik psů.

Jedná se o další z vítězných projektů loňského ročníku akce POHNI městem, kdy občané rozhodují o osudu dvou milionů korun. Hřiště o rozměrech více než 600 metrů čtverečních vyjde radnici na 500 tisíc korun a bude vybaveno prvky pro zábavu i výcvik.

Snažili jsme se hřiště navrhnout tak, aby nešlo jen o holý prostor, kde mohou psi volně pobíhat. Přidali jsme proto několik prvků, které pohyb na hřišti zpestří. Návštěvníci mohou využívat obíhací kůly, tunel, skokový kruh, lávky i lavice či překážky pro skoky. Stejně jako každý jiný areál bude mít i tento svůj provozní řád, který nabádá zejména k vzájemné ohleduplnosti v čase stráveném se svým čtyřnohým přítelem,“ vyjmenoval Jakub Tesař z odboru rozvoje města.

Jedná se první prostor oficiálně vymezený pro psy a jejich pohyb v něm. „V Otrokovicích aktivita tohoto typu chyběla, proto jsem velmi ráda, že byla jedním z projektů POHNI městem, který uspěl při hlasování veřejnosti. Je to dobrý nápad. Věřím, že bude hojně využíván majiteli psů,“ pochválila aktivitu občanů starostka města Otrokovice Hana Večerková.

Více než polovina obyvatel České republiky má v rodině alespoň jednoho domácího mazlíčka, který má rád a zároveň i potřebuje pravidelný pohyb. Neustálé hledání nových míst, kam vyrazit na procházku, aby se nenudil pes ani páníček, bývá občas náročné. Při pohybu na veřejných prostranstvích je držitel psa povinen mít jej upevněného na vodítku a opatřit jej náhubkem, pohybují-li se v blízkosti psa cizí osoby.

Stává se, že jsme voláni k případům, kdy se člověk cítí ohrožen přítomností volně pobíhajícího psa. Majitel nemusí být daleko, ale pes je nezvladatelný a zejména u větších plemen vyvolává obavy o vlastní bezpečí. Za porušení obecně závazné vyhlášky, která povinnosti držitele psa upravuje, může být udělena pokuta. Přesto jde především o zajištění bezpečí všech přítomných,“ přiblížil ředitel Městské policie Otrokovice Tomáš Gromus.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x