Na padesátce se opět bouralo. Nehoda si vyžádala pět zraněných, z toho dva těžce

Foto: HZS ZK
UHERSKOBRODSKO – Ke druhé vážné nehodě v rozmezí pouhých 24 hodin došlo na hlavním silničním tahu I/50 ve směru na Slovensko. Při havárii dvou dodávek a dvou nákladních aut se zranilo pět osob.

Vážná dopravní nehoda dvou dodávek a dvou nákladních aut uzavřela dnes dopoledne krátce před jedenáctou hodinou silnici 1/50 v úseku od Uherského Brodu směrem na Bánov.

Dnes dopoledne před jedenáctou hodinou uzavřela hlavní silniční tah I/50 na Slovensko dopravní nehoda čtyř vozidel. Sedmapadesátiletý řidič nákladního auta značky Ford jel od Bánova a prozatím z doposud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem značky VW Multivan.

Po střetu byl Volkswagen odhozen do protisměru na kamion. Následně Ford ještě narazil do nákladního vozidla značky Mann, který jel směrem na Bánov,“ přiblížila nehodu policejní mluvčí Milena Šabatová.

Při nehodě se zranilo celkem pět mužů, z toho dva těžce.

Hasiči s pomocí několika sad hydraulických vyprošťovacích zařízení vyprostili celkem tři osoby, které zůstaly zaklíněné v dodávkách. Na místo byl povolán i vrtulník, který transportoval do krajské nemocnice ve Zlíně vážně zraněného řidiče modré dodávky. Další dva zraněné z bílého vozidla převezly sanitní vozy do zdravotnického zařízení,“ uvedla tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková a dodala, že ostatní zranění byli ošetřeni na místě nehody.

Škoda je předběžně vyčíslena na  částku přesahující milion dvě stě  tisíc korun. „Přesnou příčinu a okolnosti nehody i nadále zjišťují uherskohradišťští dopravní policisté,“ uzavřela Milena Šabatová.

Silnice je stále uzavřena a vzhledem k závažnosti nehody lze předpokládat, že uzavření potrvá ještě několik hodin. Objízdné trasy vedou přes Bojkovice a Komňu nebo Nivnici a Suchou Loz.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x