Na Plzeň, hoši, na Plzeň

Pavel Vrba, foto: Trinity Zlín
ZLÍN - Sobotní polední trénink, lehký obídek a směr Plzeň. Mise zlínských fotbalistů na západě Čech (hraje se na závěr 28. kola nejvyšší soutěže v neděli od 19 hodin) působí tak trochu immposible, ale jde o fotbal a ten skýtá řadu překvapení.

Stejně překvapivé, ale oživující a naději dmýchající, je tiskové prohlášení zlínského klubu, kde jeho viceprezident Zdeněk Grygera mluví velmi bojovně a optimisticky o výborném trenérovi, kvalitním, semknutém týmu, který ovládá kombinační fotbal a prakticky jistotě záchrany. A taky o výhře na hřišti stále ještě mistrovského týmu.

Což vzbuzuje místy údiv, místy obdiv, jak kdo chce. Jisté je, že to v Plzni bude zajímavý zápas a také to, že se trenér Pavel Vrba vrací do míst, kde získal tři tituly a hrál s tehdejším týmem ve vrcholných evropských fotbalových patrech.

Budiž mu tedy na pro něho posvátném místě přáno. Zlín by po dlouhatánské sérii nevýher na soupeřových hřištích opravdu potřeboval vzpruhu na hřišti, nejen v proklamacích.

Zajímavě to na zlínském stadionu pronesl jeden z fanoušků s trenérskými zkušenostmi Jiří: „Fotbal zase není taková věda. Hraje se hlavou, když je dobře naladěna, nohy to zvládají samy. Když to umějí skloubit jiní, proč by to nemělo jít v našem mužstvu…“

Možná se v tomto směru dá velmi smělé prohlášení zkušeného Zdeňka Grygery chápat právě takto. Jako nastolení pozitivní nálady a víry ve vlastní um a schopnosti.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x