Na pohotovosti KNTB o víkendu skončilo skoro 200 dětí s respiračním onemocněním. Léky aktuálně k dostání jsou

ilustrační foto: KNTB
ZLÍN – Namrzlé komunikace a chodníky v krajském městě jsou v posledních dnech nejčastější příčinou úrazu lidí, kteří končí v traumatologických ambulancích Baťovy nemocnice. Plné ruce práce mají také zdravotníci na dětské lékařské pohotovostní službě, kde jenom během víkendu ošetřili skoro dvě stě dětí s respiračním onemocněním.

Zdravotníci v traumatologických ambulancích v Krajské nemocnici ve Zlíně od včerejšího večera ošetřili desítky lidí po pádech na ledovce. Nejčastěji se jednalo o úrazy končetin, páteře či hlavy, několik pacientů se zlomeninou krčku a kotníku skončilo na operačním sále,“ upřesnila tisková mluvčí Baťovy nemocnice Danuše Lipovská.

Perné hodiny mají za sebou také zdravotníci dětské lékařské pohotovostní služby, kde jen během soboty ošetřili 99 dětí, v neděli pak 94.

Na dětském oddělení KNTB jsme během víkendu měli nakonec plných všech 17 lůžek. V pondělí i dnes jsme některé děti mohli propustit do domácího ošetřování, takže momentálně je hospitalizovaných 7 dětí na standardních lůžkách a 2 děti na JIP, situace se ale rychle mění,“ pokračovala Lipovská.

Nejčastěji se jedná o chřipky a RS viry. „Zatím je to zvladatelné, někdy ovšem na úkor pohodlí doprovodu dítěte,“ sdělila tisková mluvčí nemocnice.

Zatímco v uplynulých dnech měly léky proti horečce výpadek, momentálně je paralen v sirupu i v tabletkách pro děti v nemocniční lékárně podle mluvčí k dispozici, stejně jako antibiotika. „Nutno však dodat, že zájemců s recepty je denně opravdu mnoho, je tedy otázkou, zda další zásobování bude adekvátní počtu zájemců,“ zakončila Lipovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x