Na půlnoční do Štípy pojede speciální autobusová linka

foto: DSZO
ZLÍN – Aby se lidé mohli na Štědrý den pohodlně dopravit na půlnoční mši v poutním kostele ve Štípě, bude vypravena speciální autobusová linka. Stavět bude ve Zlíně, Vršavě, Kostelci a Velíkové.

Dopravní společnost Zlín – Otrokovice chce lidem usnadnit cestu na půlnoční mši v chrámu Narození Panny Marie ve Štípě. Vypraví tak speciální autobusovou linku, která cestující dopraví do Štípy a potom zase domů.

Tento mimořádný spoj bude vyjíždět jako linka 4a ve 21.56 hodin z Podhoří. Na zastávce Náměstí práce se jeho označení změní na číslo 36. Tak pojede přes Vršavu, Kostelec, kolem hřbitova a poutního chrámu ve Štípě. Speciální spoj zamíří taky pro cestující do Velíkové. Odtud už jako linka 46Y odjede ve 22.35 hodin.

Ani o cestu domů se návštěvníci bohoslužby nemusejí strachovat. Stejný spoj odjede jako linka 46 ze zastávky Štípa-pošta v 0.11 hodin do Velíkové. Tam se otočí a jako linka 36e se bude zase vracet. Zastaví na zastávce Štípa-škola v 0.26 hodin a potom už bude pokračovat přes Kostelec do Zlína.

Podle DSZO bude na zastávce Náměstí Míru pro cestující zajištěn přestup na trolejbus linky 2 do Otrokovic a linky 8 směrem na sídliště Jižní Svahy. Samotný autobus bude pokračovat na svoji konečnou zastávku ve Zlíně na obratišti Sportovní hala.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x