Na silnici I/69 na Vsetínsku začnou příští týden další opravy

Foto: ŘSD
VSETÍNSKO – Na změny ve vedení silničního provozu se od příštího týdne musí připravit řidiči na Valašsku. Mezi Lhotou u Vsetína a Liptálem bude zahájena oprava silnice I/69, v polovině září se změní provoz i na rampě Mostecká ve Vsetíně.

Mezi Lhotou u Vsetína a Liptálem se příští týden začne rekonstruovat silnice první třídy I/69. „Od pondělí 4. září zde začneme opravovat povrch vozovky v úseku v délce 2300 m. Provoz budou řídit semafory či regulovčíci,“ upozornila tisková mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Lucie Trubelíková. Dokončení prací je v plánu koncem října a opravy vyjdou na bezmála 53 milionů korun.

Ke změně ve vedení provozu dojde také ve Vsetíně na rampě Mostecká. „Od 18. 9. do listopadu bude provoz na silnici I/69 v místní části Rokytnice zredukován do jednoho jízdního pruhu a budou ho řídit semafory,“ pokračovala Trubelíková.

Na Mostecké silničáři budují dvě nové větve křižovatky silnic I/57 a I/69, díky kterým už řidiči nebudou muset přejíždět přes protisměrný jízdní pruh. „Ty napojíme na okružní křižovatku, která vznikne na silnici I/69. Vybudujeme i nové autobusové zastávky a upravíme místní komunikace, chodníky a parkovací plochy. Celý úsek bude po přestavbě výrazně bezpečnější a zásadně se zlepší i plynulost dopravy,“ upřesnila Lucie Trubelíková s tím, že dokončení stavby je v plánu v roce 2024.

Na silnici I/69 již probíhá několik rekonstrukcí. Jednou z nich je oprava mostu přes potok Jasenka v obci Jasenná. „Provoz je veden jedním jízdním pruhem a řídí ho semafory. Dokončení prací plánujeme do konce roku,“ sdělila Trubelíková.

Rekonstrukcí prochází také most v obci Liptál. Most je uzavřen. Objízdná trasa vede po silnici I/49 mezi Vizovicemi a Valašskou Polankou,“ informovala mluvčí ŘSD a dodala, že dokončení prací se předpokládá v listopadu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x