Na silnicích Zlínského kraje se bouralo i v pondělí odpoledne a večer

Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Hasiči po celém Zlínském kraji se prakticky nezastavili ani v pondělí odpoledne a navečer. Museli totiž zasahovat u několika dopravních nehod, které způsobily zasněžené a namrzlé vozovky v součinnosti s nepřizpůsobením jízdy aktuálním klimatickým podmínkám ze strany řidičů.

Od 15:00 hodin do 18:30 hodin došlo na území okresu Kroměříž ke 3 nehodám, na území okresu Zlín k jedné nehodě a k zapadnutí sanitky v okresu Vsetín. Při těchto nehodách došlo k zranění jedné osoby,“ shrnul nehodový účet pondělního odpoledne a večera mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička.

První nehoda byla hlášena v 15:36 hodin u obce Těšnovice v místní části Trávník, kde skončil osobní automobil na střeše. „Zraněná osoba byla mimo vozidlo,“ upřesnil Žemlička.

Asi o 200 metrů dál hasiči zaznamenali druhou nehodu. V tomto případě byl automobil pouze v příkopu a řidič bez zranění. „Vozidlo vytáhl na laně kolem jedoucí řidič,“ sdělil mluvčí hasičů.

V 15:47 hodin u obce Kvasice poblíž střelnice našli hasiči další vozidlo na boku. Ke zranění osob ani v tomto případě nedošlo. „S pomocí navijáku jsme vozidlo dostali zpět na kola. Řidič nasedl, rozloučil se a odjel,“ uvedl Roman Žemlička.

V 17:00 hodin jednotka Hasičské záchranné služby Zlínského kraje stanice Zlín vyjela k osobnímu automobilu u obce Zádveřice-Raková u místní části Zádveřice, který byl zaklíněn ve svodidlech. „Nastal problém z hlediska komunikace, protože řidička byla neslyšící. Nicméně než jsme přijeli na místo, ochotní lidé automobil vyprostili. Nehoda byla bez zranění, z vozidla neunikly žádné provozní kapaliny,“ upřesnil Žemlička.

Krátce po šesté hodině pak hasiči přijali žádost Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje ke snesení pacientky v Rožnově pod Radhoštěm na ulici Borová z důvodu, že zapadla sanitka. „Mělo dojít k přeložení pacientky. Na místo byla vyslána jednotka Hasičského sboru města Rožnov pod Radhoštěm. Před naším příjezdem však byla sanitka vyproštěna,“ uzavřel Roman Žemlička.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x