Na startu cykloakce Jedu na krev se sešla více než stovka účastníků

Více než stovka cyklistů dorazila na tradiční akci Jedu na krev. Foto: nemuh.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Poslední srpnová neděle patřila v Uherskohradišťské nemocnici čtvrtému ročníku oblíbené cykloakce Jedu na krev. I když předpověď počasí nebyla tradiční vyjížďce na kolech moc nakloněna, na startu se sešla více než stovka cyklistů. Podpořili tak celosvětový trend dárcovství krve i organizátory z hematologicko transfuzního oddělení.

„Touto krásnou akcí chceme všem našim dárcům poděkovat za jejich přízeň. Je to pro nás skvělá příležitost k neformálnímu setkání, atmosféra byla jako každý rok úžasná. Zvolenou trasu absolvovali všichni účastníci ve zdraví a s úsměvem na rtech. Poděkování patří také všem kolegům a zaměstnancům nemocnice, kteří nás přišli podpořit, moc si toho vážíme,“ vyjádřila radost ze společného výletu MUDr. Marta Černá, zástupkyně primáře Hematologicko transfuzního oddělení Uherskohradišťské nemocnice.

„Darovat krev chodíme už spoustu let a jsme moc rádi, že tak pomáháme dobré věci. Cyklistika nás baví, zatím jsme nevynechali ani jeden ročník, a i ten letošní vyšel na jedničku,“ říká Jana Baroňová, která výlet absolvovala s manželem Antonínem.

Cyklisté si předem mohli zvolit jednu ze dvou tras odstupňovanou dle náročnosti. Kratší z nich volily především rodiny s dětmi, zapálení sportovci se vydali na náročnější okruh. Společně si mohli odpočinout a načerpat síly na zastávce na Smraďavce, kde bylo pro všechny připraveno drobné občerstvení včetně bezkonkurenčního makového závinu, který jezdcům dodal potřebnou energii ke zdolání dalších kilometrů. Nejmenší účastníci byli navíc za svůj výkon odměněni originálními medailemi a malou odměnou.

Po návratu do areálu nemocnice proběhlo losování o hodnotné ceny.

Zdroj: Uherskohradišťská nemocnice

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x