Na Svatý Hostýn vyjedou na Silvestra zvláštní noční vlaky

Foto: Jiří Balát
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Také letos vypraví České dráhy o silvestrovské noci speciální noční vlaky, které poutníky zavezou na tradiční Novoroční bohoslužbu v poutním chrámu na Svatém Hostýně. Vlaky vyjedou večer na Silvestra z různých míst Moravy a zpět se budou vracet na Nový rok v brzkých ranních hodinách.

Zvláštní spoj vyjede například z Brna (odj. 20:25), z Olomouce (odj. 21:39) nebo také z Hodonína (odj. 20:12). Tyto vlaky přijedou do Bystřice pod Hostýnem na úpatí Svatého Hostýna mezi 22. a 23. hodinou. Od vlakového nádraží k poutní bazilice je zajištěna autobusová doprava,“ uvedl tiskový mluvčí Českých drah Lukáš Kubát.


Další zvláštní vlak vyjede i z Velké nad Veličkou (odj. 20:28). „Tento vlak ale není přímý a je nutný přestup ve stanici Veselí nad Moravou,“ upřesnil Kubát.


Mimořádné vlaky se z Bystřice pod Hostýnem vracejí na Nový rok. Jejich odjezdy jsou po třetí hodině nad ránem a příjezdy do cílových zastávek okolo páté hodiny ranní.


„Přesné jízdní řády těchto spojů naleznete na webu Českých drah nebo v aplikaci Můj vlak. Tam také cestující naleznou podrobnosti a přehled všech zastávek, ve kterých tyto mimořádné vlaky zastavují,“ dodal Lukáš Kubát.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x