Na testy covid-19 mohou do otrokovické polikliniky nejen senioři, ale i ostatní, kteří mají e-žádanku

Ilustrační foto (Foto: MěÚ Otrokovice)
OTROKOVICE - Na základě jednání se společností Vaše laboratoře budou mít v týdnu od pondělí 16. listopadu možnost občané s bydlištěm v Otrokovicích přijít na Městskou polikliniku s e-žádankou na odběry covid-19. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí města Romana Pastuszková.

Nyní mohou na odběry jak samoplátci, tak lidé, kteří jsou vysláni prostřednictvím svých praktických lékařů nebo hygienickou stanicí. Z hygienických důvodů budou odběry samoplátců a odběry indikovaných pacientů prováděny v různých dnech.

„Původně zde byly prováděny odběry pouze pro samoplátce. Od výše uvedeného data mohou ti, kteří mají vystavenou e-žádanku na testy a kterým jejich věk a stav neumožňuje zajet na odběrové místo do Zlína, využít službu na poliklinice. Jelikož aktuální kapacity umožňují větší počet odběrů, tato možnost bude v týdnu od pondělí 16. listopadu rozšířena pro všechny obyvatele Otrokovic,“ upřesnila Pastuszková.

Tyto odběry budou možné pouze na základě přechozího telefonického objednání a jsou na ně vyhrazeny dva dny v týdnu – úterý a středa.

„Žádáme objednané klienty na odběry covid-19, aby chodili pokud možno přesně na stanovený čas. Důvodem je, aby se co nejméně potkávali s ostatními návštěvníky polikliniky,“ uvedl jednatel Městské polikliniky Otrokovice Pavel Javora.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x