Na tři dny se uzavře lávka pro pěší u otrokovické polikliniky

Lávku u otrokovické polikliniky uzavře oprava. Foto: google maps (DS)
OTROKOVICE - Oprava lávky pro pěší přes řeku Dřevnici u městské polikliniky v Otrokovicích bude probíhat od pondělí 14. do středy 16. srpna. Práce si vyžádají úplnou uzavírku.

V uplynulých letech byla lávka opravována dílčími drobnými úpravami, které spočívaly především v opravě betonových říms, povrchů nástupních ramp i opravách a nátěrech ocelových konstrukcí. Vzhledem k vytíženosti lávky, která je hlavní spojnicí mezi náměstím a městskou poliklinikou, se nyní radnice rozhodla provést kompletní obnovu dřevěného nástupního povrchu z důvodu zhoršeného technického stavu. Oprava vyjde radnici na 180 tisíc korun.

„Dřevěná část bude zcela odstraněna, následně provedeme očištění a nátěr spodní ocelové konstrukce a položíme nový dřevěný povrch z dubového dřeva, které bude opatřeno ochranným nátěrem,“ informoval Jiří Andrlík z odboru rozvoje města Městského úřadu Otrokovice.

V průběhu trvání rekonstrukce nebude lávku možné využívat, proto byla vytyčena náhradní trasa. Ta využívá nejbližší navazující chodníky a pro přechod přes Dřevnici most na hlavní komunikaci I/55.

Zdroj: město Otrokovice

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x