Na Ukrajině trpí i zvířata. Pomáhá se tamním zoo

Pomoc ukrajinským zoo. Foto: Zlin.cz
ZLÍN - Zlínská zoo se připojila k Zoo Praha, která vytvořila speciální podúčet svého sbírkového konta „Pomáháme jim přežít“. Pokud i Vy chcete pomoci, můžete libovolnou částku zaslat na č. ú. 43-6804660247/0100 , VS 2022, zpráva pro příjemce „Ukrajina”. Všechny takto získané prostředky budou odeslány na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám.

Kromě několika velkých zahrad na Ukrajině funguje i řada menších chovatelských zařízení. Z jednoho, které se nachází u Kyjeva, už zaměstnanci z polské Zoo Lodž odvezli několik šelem. I když cestou byl jejich konvoj obklíčen ruskými tanky, naštěstí v pořádku dorazili do Polska.

Díky pořádané sbírce byly už do Zoo Lodž odeslány krmiva a veterinární přípravky na pomoc malým chovatelským zařízením. Zoo Lodž je bude ve spolupráci se Zoo Lvov distribuovat do konkrétních chovatelských zařízeních na Ukrajině.

O finanční pomoc z pořádané sbírky požádal i Ekopark Feldman v Charkovské oblasti.

K sbírce pořádané pražskou zoo se již připojilo 17 českých a slovenských zoo. Jak se ukazuje, pomoc bude opravdu nutná, každým dnem je situace napjatější a těžší.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x