Na vakcínu proti covidu se ve Zlíně stály fronty

O vakcínu je v Baťově nemocnici velký zájem. Foto: kntb.cz
ZLÍN – Na začátku tohoto týdne se očkování přesunulo z hokejové PSG arény zpět do krajské Baťovy nemocnice. Že byl o vakcínu mezi lidmi velký zájem, svědčí fronty, které se zde tvořily první den provozu.

Více než 400 lidí denně naočkovalo v prvních dnech po zahájení provozu očkovací centrum v areálu Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně. Pro vakcínu proti onemocnění covid-19 sem chodí od pondělí 16. srpna registrovaní i neregistrovaní zájemci. Očkovací centrum funguje každý den, pro registrované od 8.00 do 17.30, pro neregistrované do 17.00.

Provoz očkovacího centra se nám podařilo úspěšně zahájit. Během prvního dne se tvořily fronty, což bylo způsobené zejména zvýšeným zájmem neregistrovaných zájemců, od druhého dne se situace ustálila. Musím poděkovat personálu za skvělé zvládnutí situace a veřejnosti za shovívavost. Jsme rádi, že lidé mají o vakcíny proti onemocnění covid-19 zájem,“ konstatoval koordinátor očkovacího centra a primář urgentního příjmu Michal Pisár.

Očkovací centrum v 1. pavilonu se nachází v blízkosti kožního oddělení hned vedle silnice vedoucí Havlíčkovým nábřežím podél nemocnice. Trasa k němu je vyznačena, a to jak od centra Zlína, tak ze směru od Vizovic. Zájemci o očkování, kteří přijedou auty, můžou zaparkovat přímo u 1. pavilonu, kde pro ně je na parkovišti vyhrazeno 11 míst. V očkovacím centru zdravotníci aplikují vakcíny Comirnaty, Spikevax a jednodávkovou očkovací látku Janssen.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x