Velehrad přivítá na Dnech lidí dobré vůle přes 100 vozíčkářů a 75 dobrovolníků

Setkání vozíčkářů na Velehradě. Foto: Dny lidí dobré vůle
VELEHRAD - Setkání vozíčkářů na Velehradě je již tradičním setkáním pro hendikepované. I přes předchozí ne zcela příznivé roky letos organizátoři zaznamenali nárůst dobrovolníků. Přes 75 dobrovolníků, z nichž 8 jsou ochotní zdravotníci, se starají o dobro klientů, kteří přijeli na Dny lidí dobré vůle.

Letošního Setkání vozíčkářů na Velehradě se zúčastní přes 100 klientů, kteří se těší na nezapomenutelné zážitky, nové přátelství, milé dobrovolníky a celý program Dnů lidí dobré vůle. Program je plný různých aktivit, které jsou přizpůsobeny potřebám a možnostem klientů na vozíčku. Čekají je kulturní vystoupení, bohoslužby, sportovní události, procházky a společné večery u ohně.

Setkání vozíčkářů na Velehradě je nejen důležitou událostí pro hendikepované lidi, ale také příležitostí pro dobrovolníky a zdravotníky, kteří se mohou podílet na tvorbě příjemného prostředí a poskytování pomoci těm, kteří by takovou akci nemohli navštívit bez asistence dobrovolníků. Ochotní dobrovolníci Maltézské pomoci jsou příkladem, jak společnost může být otevřená a inkluzivní, a jak důležitá je vzájemná podpora a solidarita.

Setkání vozíčkářů na Velehradě je inspirováno myšlenkou, že každý člověk, bez ohledu na své zdravotní omezení, má právo na radost, společnost a plnohodnotný život. Je to událost, která přináší naději a připomíná nám, že každý z nás může přispět k vytváření lepšího společenství.

Zdroj: Karel Čapka, Dny lidí dobré vůle

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x