Na Vsetín bude dohlížet více kamer. Hlídat budou problémová místa

Ředitel Městské policie Patrik Pecina. Foto: Jiří Žůrek
VSETÍN – Na veřejný pořádek ve Vsetíně bude ještě do konce tohoto roku dohlížet více kamer. Zařízení budou nainstalována v místech spojených se zvýšenou trestnou činností.

Kamerový systém se začal ve Vsetíně budovat na konci 90. let minulého století a postupně byl rozšiřován a modernizován. Přibývaly kamerové body, zdokonalovalo se zařízení pro záznam obrazu, přibývaly kamery s nočním viděním, zrekonstruováno bylo i pracoviště operátora, který na služebně kamery sleduje v reálném čase.

Do konce letošního roku bude kamerový systém ve Vsetíně čítající 60 kamer rozšířen o dva nové kamerové body. První bude umístěn na střeše klubu Bunkr na Ohradě, druhý na rohu sportovní haly Na Lapači.

Na obou místech v poslední době řeší strážníci zvýšený počet narušování veřejného pořádku, případně zvýšenou trestnou činnost,“ uvedl ředitel městské policie Patrik Pecina.

Přenos z kamer může strážníkům pomoci zejména při odhalování pachatelů a udržení veřejného pořádku. Kamerové body napojené na řídící pult na služebně budou osazeny vždy několika kamerami, které budou otočné a vybavené systémem nočního vidění.

Kromě těchto kamer je součástí zakázky i modernizace záznamového zařízení na služebně městské policie a soustavy bezdrátového přenosu dat na „věžáku“ u nádraží, která se stará o dopravu dat z jednotlivých kamerových bodů do řídícího střediska. Na nové kamery a celkovou modernizaci uvolní vsetínská radnice více než půl milionu korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x