Na vsetínském stadionu instalují nové mantinely. Díky nim bude hokejový klub splňovat podmínky extraligy

Foto: Město Vsetín
VSETÍN – Vsetínští hokejisté budou moci od nové sezóny hrát extraligové nebo barážové zápasy na stadionu na Lapači. Dělníci tam v těchto dnech mění neodpružené mantinely, které nesplňovaly pravidla nejvyšší soutěže.

Hlavní překážkou, proč vsetínský hokejový stadion dosud nesplňoval extraligová kritéria, byly dosud chybějící pružné mantinely, které zvýší bezpečnost hráčů, a to nejen v profesionálním hokeji, ale také v mládežnických kategoriích.

Ty se rozhodlo město Vsetín pořídit už v loňském roce, kvůli komplikacím ve výběrovém řízení se však instalace před hokejovou sezónou nestihla a dochází k ní až nyní během letní pauzy.

Díky instalaci nových pružných mantinelů se nám podařilo splnit nejsložitější podmínku extraligových kritérií. Věřím tomu, že nadcházející hokejová sezóna bude pro Vsetín úspěšná a letos ovládneme Maxa ligu, postoupíme do extraligy a Lapač opět zažije atmosféru extraligových utkání,“ uvedl starosta Vsetína Jiří Čunek.

V současné době jsou již mantinely včetně ochranných plexiskel nainstalovány a nyní probíhají nezbytné úpravy stadionu před uvedením do provozu po letní pauze ve formě úprav nevyhovujících podlah kolem mantinelů, nátěr stávající chlazené betonové desky, rozměření a lajnování hřiště dle platných pravidel ledního hokeje.

Instalace nových mantinelů včetně skel, sítí, stavebních úprav a nátěrů vyšla na 9,5 milionu korun. Ledová plocha bude zprovozněna ve druhé polovině srpna.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->