Na zlínském autobusovém nádraží tekla krev

Foto: Policie
ZLÍN - Autobusové nádraží ve Zlíně se stalo místem krvavé potyčky dvou mužů. Strážníci pomohli zraněnému a ještě dopadli podezřelého, serveru Zlin.cz to sdělil zástupce ředitele Městské policie Zlín Pavel Janík.

Konfliktu si prostřednictvím kamerového systému všiml operátor a ten taky na místo vyslal hlídku strážníků. Operátor viděl, jak dva zjevně opilí muži do sebe strkali, následovalo několik kopů a úderů a nakonec jeden z dvojice udeřil protivníka lesklým předmětem do hlavy.

„Jak hlídka na místě zjistila, lesklým předmětem byl takzvaný boxer, který je považován za zákeřnou zbraň. A právě úder do hlavy s jeho použitím vytvořil na čele 34letého muže ze Zlína tržnou krvácející ránu. Zatímco se první hlídka soustředila na poskytnutí první pomoci napadenému, další hlídky pátraly po podezřelém, který se pokusil po anglicku zmizet v nočních ulicích,“ podotkl Janík.

Útočníka po 10 minutách strážníci vypátrali, šlo o jim dobře známého 19letého mladíka z Holešova, kterému kolovalo v organismu na 1,6 promile alkoholu. To bylo o desetinu promile méně, než v případě druhého účastníka potyčky.

Zraněného muže si mezitím převzala zdravotnická záchranná služba, která jej převezla k dalšímu ošetření do krajské nemocnice. Podezřelého, jehož strážníci omezili na osobní svobodě, si poté převzala k dalšímu šetření hlídka republikové policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x