Na Zlínsku řádí zloději, kteří vykrádají zaparkovaná vozidla

Foto: Policie ČR
ZLÍNSKO – Na Zlínsku řádili v posledních dnech zloději, kteří v Otrokovicích, Vlachovicích a Slušovicích vykradli několik zaparkovaných aut. Odcizené věci měly hodnotu bezmála dvě stě tisíc korun.

V pondělí přijali oznámení o vykradení osobního vozidla Peugeot policisté z Vizovic. Neznámý zloděj se do vozidla zaparkovaného na ulici Dostihová ve Slušovicích dostal po rozbití předního okna.

Z auta odcizil nářadí, rádio a rybářské pruty se škodou 42 tisíc korun,“ upřesnila policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Další oznámení o krádežích přijali policisté z Otrokovic a z Valašských Klobouk ve středu.

V Otrokovicích někdo vykradl dvě osobní vozidla zaparkovaná na ulicích Dr. Stojana a Smetanova stejným způsobem jako ve Slušovicích, po rozbití předního okna. Z jednoho z nich odcizil peněženku s doklady, kreditními kartami a penězi, z druhého příruční tašku s věrnostními kartami a stravenkami,“ pokračovala Kozumplíková s tím, že celková škoda je vyčíslena na více než 16 tisíc korun.

Ve Vlachovicích vykradl během noci z úterý na středu zloděj dodávku Peugeot zaparkovanou u rodinného domu. Pachatel ukradl různé druhy nářadí za minimálně sto dvacet tisíc korun.

Kriminalistický technik na všech místech odebral stopy, které odeslal ke zkoumání. Po pachatelích policisté z obvodních oddělení ve spolupráci s kriminalisty pátrají,“ dodala policejní mluvčí.

Za krádež hrozí pachatelům trest odnětí svobody až na dva roky, v případě dodávkového vozidla až na pět let kvůli výši způsobené škody.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x