Na zvýšený zájem o očkování reaguje Baťova nemocnice přidáním nových termínů

Foto: Jiří Balát
ZLÍN - Vzhledem ke zvýšenému počtu nakažených covidem-19 roste také zájem o očkování ze strany veřejnosti. Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně proto na tento týden otevřela dva nové termíny pro dospělé. Zájemci si mohou přijít také pro čtvrtou dávku vakcíny.

V Baťově nemocnici ve Zlíně je aktuálně hospitalizováno 27 pacientů s onemocněním covid-19, z toho dva jsou na jednotkách intenzivní péče.

Případů postupně přibývá stejně jako v celé ČR, není to nic skokového, v pátek bylo pacientů s covidem 23,“ uvedla tisková mluvčí KNTB Danuše Lipovská.

S ohledem na doporučení Hlavního hygienika ČR ohledně nošení ochrany dýchacích cest pro personál, pacienty a návštěvy doporučuje i Baťova nemocnice použít při návštěvě ambulancí a lůžkových oddělení respirátor.

Návštěvy zatím nejsou nijak omezeny, jen žádáme příbuzné pacientů, kteří se na návštěvu chystají a necítí se dobře, případně mají příznaky respiračního onemocnění, aby návštěvu v nemocnici odložili,“ pokračovala Lipovská.

Nemocnice v těchto dnech ze strany veřejnosti eviduje zvýšený zájem o očkování, proto se rozhodla otevřít ještě tento týden dva nové termíny pro dospělé s tím, že v nich mohou přijít i neregistrovaní zájemci o čtvrtou dávku.

Konkrétně se jedná o zítřek, tedy úterý 26. 7. a středu 27. 7. v čase od 7 do 14 hodin. Nabídka se netýká očkování dětí,“ dodala Danuše Lipovská.

Systém registrace na 4. dávku bude spuštěn 15. srpna.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x