Nááááádech….a pak dlouho nic. Zlín hostil mistrovství republiky ve freedivingu

Ve Zlíně se konalo Mezinárodní mistrovství České republiky ve freedivingu. Foto: Michal Rybka
ZLÍN - Dva roky (nedobrovolných) prázdnin mělo kvůli covidu Mezinárodní mistrovství České republiky ve freedivingu, abychom byli i čeští, pak tedy ve volném potápění. To je potápění bez kyslíkového přístroje, kdy se takříkajíc jede jen na jeden nádech a kapacitu plic.

Zlín má s pořádáním vrcholné akce svého druhu bohaté zkušenosti, což se potvrdilo i tentokrát, do role hlavního organizátora se po pauze znovu naplno dal zdejší potápěčský klub NEMO.

Na těchto akcích se soutěží, a bylo tomu tak logicky i tentokrát, ve dvou disciplínách. Tedy ve statické apnoi a dynamické apnoi s ploutvemi.

V první z nich jde o zadržení dechu pod hladinou bez pohybu. Jakub Sirovátka z Brna zvítězil v čase 7 minut a 1 sekunda. Mezi ženami zvítězila Pražanka Kateřina Šuranská výkonem jen o 13 sekund slabším v čase 6.48.

„V dynamické části s ploutvemi ozdobila mítink Polka Magdalena Solich Talanda z Polska, která pokořila světový rekord a uplavala bez nádechu 277 metrů,“ informovala o zlatém hřebu šampionátu za organizátory Jarmila Slovenčíková.

Mezi Češkami získala mistrovský titul Brňanka Tereza Tomanová se 172 metry, národním rekordem se mezi muži výkonem 220 metrů blýskl Pražan Bronislav Pečner.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x