Naděje na body vzalo zbytečné vyloučení Silného. Zlín prohrál v Ostravě

Fotbalisté Zlína (žluté dresy) prohráli v Ostravě 1:3 a dál čekají na první výhru sezony. Foto: FC TRINITY Zlín
ZLÍN – Fotbalisté Zlína přišli o body i dalšího hráče. Ševci prohráli v Ostravě s Baníkem 1:3, když od 28. minuty hráli v deseti bez vyloučeného útočníka Jana Silného, který zbytečně dohrál brankáře Laštůvku a šel ze hřiště. Severomoravané dlouhou přesilovku využili, hosté dokázali díky zlepšenému výkonu po změně stran výsledek alespoň zkorigovat.

„Kůži jsme nechtěli dát zadarmo. Naopak, chtěli jsme využít toho, že Baník nebyl v komfortní situaci a poprat se o dobrý výsledek. Bohužel jsme udělali chyby, za které jsme byli potrestaní a nemáme nic,“ štve zlínského fotbalistu Martina Filla.

Baník skóroval třikrát během 24 minut první půle, o góly se postarali Michal Frydrych, Petr Jaroň a David Buchta. Mezi první a druhou brankou domácích byl vyloučen hostující útočník Jan Silný.

Zápas jsme si prohráli červenou kartou a třemi brankami. Pak to v deseti dohánět je na Baníku složité, ale nesložili jsme zbraně a Baník jsme ještě prohnali,“ říká zlínský trenér Jan Jelínek.

Ševci snížili po změně stran zásluhou Jakuba Koláře, na zvrat ale neměli, i když v závěru utkání uviděl červenou kartu střídající obránce Slezanů Gigli Ndefe.

„Věřím tomu, že kdybychom byli v plném počtu, dokázali bychom bojovat o body. Jak by to ale dopadlo, už se nikdy nedozvíme,“ dodává Jelínek.

FORTUNA:LIGA, 3. kolo –

FC Baník Ostrava – FC Trinity Zlín 3:1 (3:0)

Branky: 14. Frydrych, 34. P. Jaroň, 38. Buchta – 76. Kolář. Rozhodčí: Hocek – Šimáček, Černoevič – Zelinka (video). Žluté karty: Oulehla (asistent trenéra) – Fillo, Didiba. Červené karty: 87. Ndefe – 28. Silný. Diváci: 6219.

Ostrava: Laštůvka – Sanneh (46. Ndefe), Frydrych, Pojezný, Fleišman – P. Jaroň (75. Miškovič), Kaloč, Kuzmanovič (89. Šehič), Pokorný, Buchta – Klíma (66. Tijani). Trenér: Vrba.

Zlín: Dostál – Cedidla, Kolář, Simerský, Čanturišvili – Fillo (71. Hrdlička), Janetzký, Didiba (81. Kovinič), Hrubý (46. Vukadinovič), Jawo (81. Hellebrand) – Silný. Trenér: Jelínek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x