Naděje stále žije! Panteři porazili Karlovy Vary 4:2 a snížili stav série na 2:3 na zápasy

Foto: Hurrican Karlovy Vary
OTROKOVICE – Naděje umírá poslední. Toho se zuby nehty drží florbalisté Otrokovic, kteří ve středečním zápase porazili na domácí půdě Karlovy Vary 4:2 a snížili stav série play-down na 2:3 na zápasy.

Otrokovice ve středečním zápase na Štěrkovišti navázaly na vítězný výkon ze čtvrtého utkání, ve kterém na půdě Karlových Varů zvítězily 4:3 a dalším triumfem snížily nepříznivý stav v sérii s Karlovými Vary na 2:3. Stále nad nimi ale visí hrozba přímého sestupu ze superligy.

Vše odstartoval Jakub Grich svou trefou v 9. minutě, na něhož navázal také Tomáš Sovják a domácí tak rázem vedli 2:0. Tento náskok pak sice Karlovarští srovnali, Pantheři si ale dobře rozehraný duel vzít nenechali a dalšími dvěma trefami ve třetí části zápas dovedli k vítězství 4:2.

Hráčem utkání za Pantery byl zvolen brankář Adam Kohút, který si připsal devět úspěšných zákroků. „Byl to určitě jeden z mých nejlepších zápasů v sezóně. Bylo to hlavně poctivou obranou. Byl to týmový výkon. Ten zápas jsme ale nehráli nejlépe, vyhráli jsme spíš tvrdou dřinou a obětavostí,“ uvedl brankář Otrokovic.

S výkonem svých svěřenců byl spokojen i trenér Panterů Karel Ševčík. Musím všechny pochválit, protože tam nechali všechno, co mohli. Poctivě jsme bránili a blokovali. Rozhodlo hlavně nasazení. Ty emoce ale tlumíme, jedeme zápas od zápasu. To odhodlání je samozřejmě obrovské, chceme soutěž zachránit a chceme celou sérii vyhrát. Teď se ale soustředíme jenom na pátek,“ uvedl po zápase Karel Ševčík.

Série play-down hraná na čtyři vítězná utkání se nyní přesouvá na západ Čech. Šestý zápas startuje v pátek 7. dubna v 16 hodin v Karlových Varech. Otrokovičtí v něm budou opět čelit přímému sestupu ze superligy a stejně jako ve středu budou hrát o všechno.

Příprava už žádná neproběhne, kluci si potřebují hlavně odpočinout, načerpat síly a energii. Pro hráče je to strašně těžké. Nikdo z diváků a fanoušků si nedovede představit, jak obrovskému tlaku jsou vystaveni. Jsou mladí, nemají tolik zkušeností a hrají o všechno,“ upozornil Ševčík.


PSG PANTHERS OTROKOVICE – FB Hurrican Karlovy Vary 4:2 (2:0, 0:1, 2:1) | Stav série: 2:3
Branky: 9. Grich, 12. Sovják, 47. Kubíček, 49. Nehila – 23. Nushart, 44. Lebeda. Rozhodčí: Pavel Kačer – Ondřej Vašíček. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Diváci: 261. Zásahy brankářů: Adam Kohút 9 – Jan Eckhardt 13.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x