Nákaza koronavirem se u pacienta z Hulína nepotvrdila

Ilustrační foto (Foto: Pixabay)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - U pacienta z Hulína, kterého pro podezření z nákazy koronavirem hospitalizovali na infekčním oddělení Uherskohradišťské nemocnice, se zákeřná nemoc naštěstí nepotvrdila. Serveru Zlin.cz to řekl mluvčí nemocnic Zlínského kraje Egon Havrlant.

„Nákaza novým koronavirem se u muže hospitalizovaného na Infekčním oddělení Uherskohradišťské nemocnice nepotvrdila. Obdrželi jsme oficiální zprávu od Národní referenční laboratoře Státního zdravotního ústavu v Praze, kam jsme včera odpoledne odeslali vzorky na rozbor,“ potvrdil Havrlant.

Muž je momentálně ve stabilizovaném stavu, cítí se dobře a po vyloučení nákazy novým koronavirem není podle lékařů důvod k jeho další hospitalizaci. Ještě dnes by tak měl být propuštěn do domácí péče. Žádný jiný případ podezření na nákazu novým koronavirem se v tuto chvíli v nemocnicích ve Zlíně, Uherském Hradišti, Vsetíně a Kroměříži neobjevil.

Muž byl na Infekční oddělení Uherskohradišťské nemocnice přijatý v pondělí 27. ledna 2020 s podezřením na nákazu novým koronavirem, do péče zdravotníků se dostal poté, co se obrátil na plicní ambulanci v Kroměřížské nemocnici. Tam přišel v pondělí dopoledne s příznaky chřipkového onemocnění a zároveň uvedl, že na konci prosince a na začátku ledna byl jako turista v Číně. Zdravotníci ihned udělali nezbytná opatření, vybavili se ochrannými pomůckami, pacientovi nasadili roušku a umístili jej do izolace.

Po domluvě s hygieniky byl muž sanitkou zdravotnické záchranné služby transportován na jediné lůžkové infekční oddělení ve Zlínském kraji, kde byl hospitalizován na samostatném pokoji v izolaci. Jeho stav byl po celou dobu hospitalizace stabilizovaný, cítil se dobře. Byl vyčleněn personál, který o muže pečoval, aby se zamezilo případnému šíření nákazy, byl také vybaven ochrannými pomůckami. Na dotčených odděleních nebyla zavedena žádná speciální opatření, provoz nemocnic v Kroměříži a Uherském Hradišti nebyl nijak omezen a běží po celou dobu standardně.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x