Namrzlé silnice trápily řidiče po celém kraji. Na Kroměřížsku vylétlo vozidlo z dálnice, pro další řidičku letěl vrtulník

Nehoda na Vsetínsku. Foto: HZS ZK
ZLÍNSKÝ KRAJ – Namrzlé vozovky v pondělí ráno pořádně potrápily řidiče po celém Zlínském kraji. Bouralo se například v Lukově na Zlínsku, na dálnici D1 na Kroměřížsku i na Vsetínsku.

Jako první zasahovali profesionální hasiči z centrální hasičské stanice ze Zlína u dopravní nehody v Lukově na Zlínsku, kde v ranních hodinách havaroval mladý řidič. Ten svou jízdu ukončil v příkopu s vozidlem na střeše. Řidič utrpěl při nehodě zranění a skončil v péči zdravotníků.

Hasiči stabilizovali vozidlo proti pohybu a provedli u něj protipožární opatření. Poté nasvětlovali místo nehody dopravním policistům,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

S pomocí vyprošťovacího automobilu pak hasiči převrátili vůz zpět na kola a odtáhli do bezpečných prostor nedaleké firmy, aby nebránilo v provozu.

K další pondělní nehodě došlo po šesté hodině ranní na Kroměřížsku u Bezměrova, kde vylétlo vozidlo přes svodidla z dálnice D1. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Kroměříže a Kojetína.

Řidička osobního vozidla utrpěla zranění. „Hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc a tepelný komfort,“ pokračovala Javoříková.

Hasiči následně zajistili vozidlo proti pohybu a provedli u něj protipožární opatření. „Poté místo předali policistům, kteří šetří příčinu a okolnosti nehody,“ sdělila mluvčí hasičů.

Nehody se nevyhnuly ani Vsetínsku. K jedné z nich došlo po sedmé hodině ranní u obce Branky, kde se na kluzké vozovce střetla dvě osobní auta.

Všichni cestující utrpěli při nárazu zranění. Pro mladou řidičku byl přivolán vrtulník, který ji transportoval do nemocnice. Z druhého vozidla řidič skončil v péči posádky zdravotnické záchranné služby,“ oznámila Javoříková.

Jeho spolujezdce, který uvízl ve vozidle, vyprostili hasiči s využitím hydraulického vyprošťovacího zařízení a taktéž jej předali do péče zdravotníkům.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x