Napadení policistů v Uherském Hradišti: ze spáchání trestného činu je podezřelých už šest osob

Fotbaloví fanoušci brutálně napadli policejní hlídku
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Brutální napadení dvou policistů skupinou fotbalových fanoušků, ke kterému došlo v sobotu 15. května v Uherském Hradišti, bude mít soudní dohru. Z trestného činu výtržnictví a násilí proti úřední osobě je podezřelých už šest mužů. Jejich počet ještě pravděpodobně poroste.

Kriminalisté z Uherského Hradiště dnes dopoledne sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví dalšímu muži podezřelému z útoku na policejní hlídku, k němuž došlo v sobotu 15. května krátce před dvaadvacátou hodinou v Uherském Hradišti. Muži hrozí v případě odsouzení až dvouletý trest odnětí svobody.

Počet mužů, kteří si od policistů během dvou dní vyslechli sdělení podezření v tomto konkrétním případu, ať už ze spáchání trestného činu výtržnictví nebo trestného činu násilí proti úřední osobě, tak vzrostl na šest. Hrozí jim až čtyřleté vězení.

V následujících dnech budou kriminalisté na případu nadále pracovat, shromažďovat důkazy, vyslýchat další svědky a vyhodnocovat kamerové záznamy, na základě kterých budou ztotožňovat další osoby podezřelé z protiprávního jednání, jež se incidentu v centru města zúčastnily.

Policie na základě vyhodnocení této konkrétní události posílila počet hlídek v ulicích města.

Celý incident se odehrál v sobotu večer po skončení fotbalového utkání před restaurací Krček. Vše začalo tím, že jeden z podnapilých fanoušků kopl do projíždějícího služebního vozidla policie a poplival čelní sklo. Dvoučlenná hlídka z automobilu vystoupila a šla incident řešit, načež se strhla nerovná bitka, do které se zapojilo hned několik přítomných fanoušků. Další lidé přihlíželi a napadení si natáčeli na mobilní telefony. Po chvíli se policistům, kteří vyvázli jen s drobnými poraněními, podařilo nasednout do služebního vozidla a odjet. Na místo následně dorazilo několik hlídek.

Na video z incidentu se můžete podívat zde.

Sponzorem článku je společnost Autoskla JR, která vám mimo jiné vymění:

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x