Nastávající maminky mohou v Uherskohradišťské nemocnici strávit Hodinku s porodní asistentkou

Ilustrační foto: NEMUH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Porodnicko gynekologické oddělení Uherskohradišťské nemocnice nabízí nastávajícím maminkám novinku v podobě možnosti bezplatné individuální konzultace s porodní asistentkou. Během ní se žena v očekávání podívá do porodních pokojů, seznámí se s prostředím porodnice a dostane odpovědi na všechny svoje otázky týkající se porodu a pobytu v nemocnici. Nové konzultace nesou trefný název – Hodinka s porodní asistentkou.

„Několikrát do týdne se u nás na oddělení objeví maminky s prosbou o prohlídku porodního sálu. Rozhovor se následně přirozeně stočí i na témata související s koncem těhotenství a přípravou porodu. Jejich návštěvy bývají nečekané, a ne vždy se jim můžeme, s ohledem na akutní péči poskytovanou právě rodícím ženám, plně věnovat. Proto jsme se s kolegyněmi rozhodly nabídnout rodičkám novou službu Hodinka s porodní asistentkou,“ říká Eva Hladišová, staniční sestra porodního sálu.

Důležité je, aby si nastávající maminky návštěvu předem domluvily, nejlépe telefonicky nebo prostřednictvím emailu. V nemocnici se jim potom bude individuálně věnovat konkrétní porodní asistentka. „Ženu seznámí s prostředím, ukáže porodní pokoje, zodpoví všechny dotazy a představí služby, které naše oddělení nabízí,“ přibližuje průběh konzultace Hladišová.

Hodinka s porodní asistentkou je vhodná pro ženy, které za sebou mají 36. týden těhotenství a chtějí se na nadcházející porod připravovat aktivně a zároveň bezpečně. V dnešní době existuje široká nabídka různých metod a doporučení a zorientovat se v nich není jednoduché. V případě zájmu tak může mamince asistentka pomoci i se sestavením porodního plánu.

„V dnešní době existuje spoustu názorů, rad a doporučení, jak se na porod co nejlépe připravit. Spoustu maminek však může v přemíře informací tápat, a ne vždy se jim na jejich dotazy dostane uspokojivá odpověď. Zkušené porodní asistentky maminkám podrobně vysvětlí často kladené dotazy spojené například s výhodami či nevýhodami jednotlivých porodních pozic, možnosti úlevy od bolesti a jiné. Návštěvou oddělení a seznámení se s personálem navíc opadnou obavy z neznámého. Psychická pohoda nastávajících maminek je jedním z nejdůležitějších předpokladů k úspěšnému zvládnutí porodu a přivítání miminka na světě,“ říká zástupkyně primářky porodnicko gynekologického oddělení Martina Píšťková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x