Návštěvníky Baťova mrakodrapu čekají omezení kvůli opravám

foto: Zlínský kraj
ZLÍN – Návštěvníci Baťova mrakodrapu se musí připravit na omezení, která souvisí s opravou opláštění budovy. Nepřístupná bude například vyhlídková terasa a změní se provoz kavárny na 16. etáži.

Opláštění Baťova mrakodrapu, jedné z dominant Zlína, si aktuálně prochází opravou. S tím ale souvisí několik omezení, která se dotknou návštěvníků i zdejších pracovníků.

Od dnešního dne je úplně uzavřená vyhlídková terasa. Návštěvníci se tak na ni nedostanou až do odvolání. Opravy se dotknou taky přístupnosti některých podlaží.

„Návštěvníci budou moci během úředních hodin nahlédnout pouze do prostor expozice ve 2. podlaží, případně do baťovského ředitelského patra v 8. podlaží,“ říká mluvčí Zlínského kraje Soňa Ličková.

Změny se dotknou taky kavárny na 16. etáži. Ta sídlí v nejvyšším patře mrakodrapu a ve všední dny bývá otevřená od 8.00 do 18.00 hodin. Od listopadu tomu ale bude jinak. Zavírat totiž bude už v 16.00 hodin. Zároveň se v tuto dobu uzavře taky celé patro a veřejnost se tak do něj nedostane.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x