Nebezpečný řidič ve Valašských Kloboukách: ujížděl, utíkal, nadýchal a vydával se za své dvojče

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Pernou noc měli policisté prvosledové hlídky z Valašských Klobouk. Řidič, kterého chtěli zastavit, jim ujížděl, poté utíkal, a když ho dostihli, vydával se za svého bratra – dvojče. Muži nyní hrozí až dva roky za mřížemi.

Policisté v rámci noční služby dohlíželi na provoz ve Valašských Kloboukách. Když kolem nich projíždělo vozidlo Škoda Octavia, rozhodli se řidiče zastavit. Ten ovšem na světelná ani zvuková výstražná znamení na vozidle nereagoval, naopak začal hlídce ujíždět po chodníku i v protisměru jednosměrnou komunikací.

Když sjel na polní cestu, nemohl pokračovat v jízdě kvůli překážkám, které na ní byly. Vyběhl proto z vozidla a dal se na útěk,“ informovala policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Jeden z policistů neváhal a vydal se za mužem. Po chvíli ho dohnal a zadržel.

Policisté zjistili, že se jedná o pětatřicetiletého muže z Karvinska, který lhal o své totožnosti a vydával se za svého bratra – dvojče,“ pokračovala Kozumplíková.

Důvod byl jednoduchý. Řidič má totiž zakázáno řídit až do roku 2033.

Dechová zkouška u něj byla pozitivní. Nadýchal 2,3 promile alkoholu. Přiznal, že v průběhu večera pil pivo a pálenku – hruškovici,“ upřesnila policejní mluvčí.

Policisté muže převezli nejprve policejní do cely a poté do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.

„Za ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ dodala Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x