Nedbalost zničila sklep rodinného domu v Drnovicích

foto: HZS Zlínského kraje
DRNOVICE – Dnes dopoledne vyjíždělo pět jednotek hasičů k požáru sklepa rodinného domu v Drnovicích na Zlínsku. Za vzplanutím má podle hasičů stát nedbalost. Ve sklepě se v době zásahu nacházely lahve ke svařování a naskládané dřevo k topení. Vyhlášen proto byl druhý stupeň požárního poplachu.

Do Drnovic za Zlínsku dnes dopoledne vyjíždělo pět jednotek hasičů. Důvodem jejich výjezdu byl požár sklepa v rodinném domě, ke kterému mělo dojít kvůli nedbalostnímu jednání.

„Při průzkumu zakouřeného domu hasiči zjistili, že k požáru došlo v kotelně a následný kouř zasáhl celý sklepní prostor a celý suterén domu. Hasiči vynesli ven láhve, určené ke svařování a ochlazovali je vodou. Také z kotelny vynesli dřevo a další předměty, které vodou prolévali,“ popisuje průběh zásahu Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje na svých sociálních sítích.

Uvnitř zasažených prostor využívali hasiči termokamery, s jejichž pomocí hledali a následně hasili skrytá ohniska. Na pomoc si vzali také přetlakovou ventilaci, kterou odvětrávali zakouřené části domu.

Co přesně stálo za vznikem požáru je aktuálně v šetření vyšetřovatele hasičů, který na místo dorazil. Prozatím nebyla odhadnutá ani výše škody, kterou požár napáchal.

Zobrazit fotogalerii >>