Neděle na silnicích Zlínského kraje: čtyři zranění včetně cyklisty skončili v nemocnici

Dopravní nehoda dvou osobních aut v Halenkově. Foto: HZS ZK
VSETÍNSKO, KROMĚŘÍŽSKO - Dvě havarovaná vozidla a tři zranění v nemocnici. To je bilance nedělní odpolední dopravní nehody v obci Halenkov na Vsetínsku. Nejen tady ovšem v neděli zasahovali hasiči ze Zlínského kraje. Přivoláni totiž byli i k nehodě osobního auta s motokolem, ke které došlo v Holešově - Dobroticích na Kroměřížsku.

Na místo nehody v Halenkově byli vysláni profesionální hasiči ze stanice Vsetín a dobrovolná jednotky města Karolinka. V době příjezdu jednotek již byli tři zranění mimo vozidla a v péči zdravotníků. Hasiči provedli u havarovaných aut protipožární opatření a odpojili autobaterie. Poté sorbentem zasypali unikající provozní kapaliny. Po zadokumentování nehody asistovali hasiči u odtahu vozidel a provedli závěrečný úklid vozovky.

Profesionální hasiči z Holešova a Bystřice pod Hostýnem pak zasahovali u dopravní nehody osobního auta s motokolem, ke které došlo v Holešově – Dobroticích na Kroměřížsku. Ihned po nárazu zraněnému cyklistovi poskytl řidič první předlékařskou pomoc, ve které dál pokračovali hasiči až do předání muže posádce zdravotnické záchranné služby. Poté hasiči pomohli s transportem cyklisty do sanitky, která jej převezla do nemocnice. Řidič vozidla i jeho spolujezdkyně vyvázli bez zranění.

Hasiči jim na místě poskytli psychologickou pomoc. Ta byla nutná i u rodičů cyklisty, kteří přijeli do místa střetu. Hasiči po celou dobu zásahu složek IZS nasvětlovali místo nehody. Dále u vozidla provedli protipožární opatření a jakmile to situace dovolila, uklidili vozovku. Před sedmou hodinou večerní se vrátili zpět na své stanice.

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->