Nehoda na železnici. Řidička vjela na přejezd, když tudy projížděl vlak

​​​​​​​Foto: Policie ČR
KROMĚŘÍŽSKO – Na železničním přejezdu v Bystřici pod Hostýnem došlo dnes krátce po deváté hodině ranní k nehodě, při které se srazilo osobní auto s projíždějícím osobním vlakem. Po nárazu zůstala zraněná řidička i její spolujezdec. Ve vlaku cestovalo 16 lidí, všichni vyvázli bez zranění.

Podle dosavadních informací padesátiletá řidička osobního vozidla nerespektovala signalizační zařízení a vjela na železniční přejezd v době, kdy tudy projížděl osobní vlak. „Cestovalo v něm celkem čtrnáct osob, strojvedoucí a průvodčí. Nikdo z nich nebyl zraněn,“ upřesnila policejní mluvčí Barbora Balášová.

Řidička a spolujezdec z Renaultu vyvázli předběžně s lehkým zraněním. První předlékařskou a psychologickou pomoc jim na místě poskytli hasiči.

Při záchraně muže, sedícího na předním sedadle spolujezdce, museli hasiči použít hydraulické vyprošťovací zařízení, neboť po nárazu byla karoserie vozidla značně poškozena. Na straně řidičky byla situace o poznání lepší a nebylo potřeba využít tuto techniku,“ informovala mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Oba zraněné si převzaly posádky zdravotnické záchranné služby a po ošetření je transportovaly do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Dechové zkoušky u strojvedoucího i řidičky byly negativní. Předběžná škoda na vlaku, vozidle a výhybce se vyšplhala na 300 tisíc korun.

Dopravní policisté nehodu nadále šetří,“ uzavřela Balášová.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x