Po čelní srážce dvou osobních vozidel u Třebětic zůstali dva zranění

Foto: HZS ZK
KROMĚŘÍŽSKO – Ve čtvrtek před šestou hodinou večer došlo na silnici II/432 u obce Třebětice na Kroměřížsku k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Oba řidiči skončili v péči záchranářů.

Devětatřicetiletý řidič osobního vozidla značky Renault jedoucí od Hulína na Třebětice vjel zatím z nejištěných příčin v mírné pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se čelně střetl s vozidlem Nissan sedmatřicetileté řidičky. Po nehodě zůstalo jedno vozidlo v poli mimo komunikaci a druhé na boku na silnici.

K havárii vyjeli v 17:45 profesionální hasiči z centrální stanice Kroměříž a stanice Holešov. První jednotka byla na místě osm minut po ohlášení události.

Řidička z bílého vozidla se z něj nemohla dostat ven. Hasiči vozidlo stabilizovali a vyprostili ženu pátými dveřmi bez použití hydraulického vyprošťovacího zařízení,“ informoval mluvčí krajských hasičů David Martinec.

Oba řidiči utrpěli zranění a do péče si je převzaly posádky zdravotnické záchranné služby. „Řidiči mohou mluvit o velkém štěstí, když z tohoto střetu vyvázli oba pouze s lehkými zraněními,“ uvedli záchranáři na svém webu. Zdravotnické posádky je po vyšetření, ošetření a zajištění převezly do Kroměřížské nemocnice.

„Dechovou zkouškou byl alkohol u obou řidičů vyloučen. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na čtyři sta padesát tisíc korun,“ sdělil policejní mluvčí Radomír Šiška.

Silnice zůstala po dobu vyšetřování policie uzavřena. „Dopravní policisté nehodu nadále šetří,“ dodal Šiška.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x