Nehoda šesti aut uzavřela hlavní silnici v Holešově. Jednoho řidiče museli resuscitovat

Foto: HZS ZK
HOLEŠOV – K vážné dopravní nehodě šesti vozidel došlo dnes dopoledne v ulici Palackého v Holešově na Kroměřížsku. Jednoho řidiče museli resuscitovat, což se po několika minutách podařilo. Ke zranění dalších osob nedošlo.

Řidič osobního vozidla Škoda Superb vjel do protisměru, kde narazil do jedoucího nákladního auta a poté do čtyř osobních vozidel zaparkovaných podél silnice.

Řidič Superbu se zastavil před lékařským domem. Z něj rychle vyběhl doktor a několik sester, kteří muži ihned poskytli první pomoc,“ uvedla tisková mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková.

Na místo nehody dojeli profesionální hasiči z Holešova, Bystřice pod Hostýnem a Kroměříže. Ti ihned po příjezdu pomáhali posádce zdravotnické záchranné služby s resuscitací řidiče.

Ta po několika minutách byla úspěšná a u muže byly obnoveny základní životní funkce. K dalšímu zranění jiných osob nedošlo,“ pokračovala Javoříková.

Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Nejhůře dopadlo vozidlo Renault, ze kterého po nárazu došlo k úniku provozních kapalin. Hasiči vozidlo stabilizovali proti pohybu a zasypali uniklé provozní kapaliny.

Po zadokumentování místa nehody Policií ČR pomohli hasiči s naložením vraků aut na odtahové vozy a uklidili vozovku od střepů a úlomků,“ dodala mluvčí hasičů.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x