Nekompromisní starostové: pohár je zase náš. Press cup 2024 na jedničku

foto: zlin.cz
ZLÍN - 28. ročník Press cupu, nejstaršího halového turnaje dospělých fotbalistů ve Zlínském kraji a širokém okolí. 28. ročník zápasů nabitých krásnými góly, neuvěřitelnými zákroky brankářů a taky zájmem mladé generace. To je mini mini charakteristika setkání fotbalovými múzami líbaných borců při klání o Pohár hejtmana Zlínského kraje. Až se to nechce věřit, poprvé se hrálo už v roce 1996.

První místo obhajoval o osmičlenném startovním poli tým Starostů, který se dostavil v hojném počtu hráčů hojné fotbalové kvality. Opravdu mezi prvními muži radnic (nejen) našeho kraje je spousta mimořádně šikovných hráčů. A navíc, protože (i přestože) jde tu a tam o pány v letech, hrají s rozmyslem, fotbalovou inteligencí a přehledem. Světe nediv se, že tým dvou kapitánů Hutěčky a Škarpicha se přes jedno zaváhání v utkání s policisty, dostal nakonec zcela po zásluze na první místo a obhájil prvenství, stejně tak do sbírky cenných trofejí zařadil i Pohár hejtmana Zlínského kraje.

A propos hejtman… Radim Holiš dodal pohár a svému týmu Zlínského kraje také neuvěřitelnou dávku fyzické kondice. „Mám za sebou z minulého víkendu 70 kilometrů na běžkách na věhlasné Marcia Lonze v Itálii. Jen pořád cítím, jako by mi na hřišti chyběly hůlky, ale zahrál jsem si parádně a před organizátory smekám, zvládnout takovou porci zápasů, gólů, gulášů, úžasné pomazánky na čerstvém chlebu, piva a tu a tam i slivovice, tak to tedy klobouček dolů,“ říkal první muž kraje při vyhlašování výsledků.

„Na tomhle turnaji je důležité i to, že se vždycky díváme dopředu. Takže jedno je jasné, příští rok v tomhle čase se těšíme na 29. ročníku Press cupu, v dobrém zdraví, to především, na shledanou,“ loučila se po předávání cen předsedkyně Syndikátu novinářů Zlínského kraje Jana Bubeníková.

Nejlepší týmy a jednotlivci:

  1. Starostové
  2. Real Stará Sokolovna
  3. Pragokoncert

nejlepší brankář: Jiří Jaroš (Zlínský kraj)

nejlepší střelec: Jan Gojš, (Pragokoncert)

nejlepší hráč: Matěj Vajda (Lékaři KNTB)

cena Fair play: Jiří Matúšů (HZS Zlínského kraje)

cena za dlouholetý přínos Press cupu: rozhodčí Petr Dvořák

nejlepší střelec pokutových kopů: Tomáš Vozdek

Zobrazit fotogalerii >>

--> --> --> --> -->