Neměl peníze na autobus, tak ukradl kolo

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Až tři roky za mřížemi hrozí dvaatřicetiletému muži ze severní Moravy, který před měsícem ukradl kolo v hodnotě 35 tisíc korun v jedné z obcí u Luhačovic. Kriminalisté čtyřikrát trestaného recidivistu odhalili.

K odhalení recidivisty, který nyní žije na severní Moravě, přispěly zejména konkrétní poznatky od krajských kriminalistů. Díky nim mohli policisté nejen obvinit pachatele, ale také vrátit odcizené kolo zpět majiteli,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Dvaatřicetiletý muž přijel autem do Luhačovic, kde se mu vozidlo poškodilo. Protože u sebe neměl peníze, rozhodl se jít zpět do Zlína pěšky. Po cestě ale dostal spásný nápad. U jednoho rodinného domu uviděl jízdní kolo, tak si ho „vypůjčil“ a odjel do Zlína na kole.

Majitel jízdního kola oznámil jeho zmizení na obvodním oddělení policie v Luhačovicích první zářijový den. Policisté ve spolupráci s kriminalisty začali po pachateli krádeže pátrat.

I když zpočátku vedly získané informace a poznatky k jednomu z místních mužů, nakonec se ukázalo, že pachatel je z jiného koutu republiky,“ pokračovala Kozumplíková.

Čtyřikrát trestaný recidivista, který má v rejstříku trestů 4 záznamy pro majetkovou trestnou činnost, se ke svému jednání přiznal.

V případě odsouzení může strávit za mřížemi až tři roky,“ dodala na závěr policejní mluvčí.