Nemocnice Zlínského kraje hospodařily v pololetí se ziskem

Ilustrační foto (Foto: Jiří Balát)
ZLÍNSKÝ KRAJ – Se ziskem hospodařily v prvním pololetí všechny čtyři nemocnice zřizované Zlínským krajem. Výsledek hospodaření přesáhl 68 milionů, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení kraje.

S výsledkem hospodaření za první pololetí se seznámili krajští radní. „K 30. červnu 2020 hospodařila Kroměřížská nemocnice se ziskem 20,220 milionu korun, Uherskohradišťská nemocnice 35,073 milionu korun, Vsetínská nemocnice 8,770 milionu korun a Krajská nemocnice Tomáše Bati dosáhla zisku 4,380 milionu korun,“ uvedl hejtman Jiří Čunek, který je zodpovědný za oblast krajského zdravotnictví.

V prvním pololetí nemocnicím po celé republice zkomplikovala situaci epidemie koronaviru. „Předpokládané výpadky příjmů a zvýšené náklady způsobené v 1. pololetí koronavirovou pandemií nemocnicím ministerstvo zdravotnictví nahradilo prostřednictvím kompenzační vyhlášky, na jejímž základě se změnily parametry úhrad a nemocnice tak upravily předchozí účtování na dohadných položkách, které mají přímý vliv na výši výsledků hospodaření,“ doplnil Karol Muránsky, vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x