Nemocnice zpřísnily kvůli koronaviru zákaz návštěv

Foto: Nemocnice Zlínského kraje
ZLÍNSKÝ KRAJ – Nemocnice ve Zlínském kraji zpřísnily zákazy návštěv kvůli šíření koronaviru v České republice. Bude se týkat i porodnic a dětských oddělení, řekl serveru Zlin.cz mluvčí nemocnic Egon Havrlant.

Opatření se týká i doprovodu žen, které přicházejí k porodu. „Nemocnice, které návštěvy ve svých areálech zakázaly už dříve, dostaly nařízení z Krajské hygienické stanice Zlínského kraje, aby původní zákazy ještě zpřísnily,“ uvedl Havrlant.

Podle krajských hygieniků se jedná o mimořádné opatření související s nárůstem počtu onemocnění novým koronavirem v České republice. „Chápeme, že pro každého rodiče je příchod potomka na svět velmi důležitým a citlivým okamžikem. Je nám proto velmi líto, že musíme v těchto dnech vyloučit přítomnost dalších osob u samotného porodu včetně otců, kteří chtějí tuto událost prožívat spolu se svými partnerkami. Situace u nás i v celé Evropě je ale mimořádná a je tedy nutné, abychom se všichni podřídili nařízením, která by ve výsledku mohla pomoci zpomalit nebo úplně zastavit šíření onemocnění koronavirem,“ konstatoval Radomír Maráček, předseda představenstev nemocnic Zlínského kraje.

V porodnicích nemocnic ve Zlíně, Uherském Hradišti, Vsetíně a Kroměříži se ročně narodí více než pět tisíc dětí, denně se tak v nemocnicích Zlínského kraje uskuteční v průměru okolo 14 porodů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x