Nepochopili doporučení k hydrataci. A nebylo jich málo

foto: MP Zlín
ZLÍN – Vedra, která nás teď sužují, představují obrovskou zátěž na lidský organismus. Doporučuje se tedy dodržovat pitný režim. Toto doporučení ale ne všichni pochopili správně.

Kvůli současné vlně veder hrozí nebezpečné přehřátí organismu a dehydratace. Důležité je tedy dodržovat pitný režim a zvýšit konzumaci neslazených nealkoholických nápojů. Důležité je také omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Důležité je taky nenechávat děti a zvířata na přímém slunci nebo v zaparkovaných automobilech.

Část doporučení zjevně nepochopili někteří spoluobčané. A to konkrétně tu, která se týkala pití nealkoholických nápojů. Minulý týden se totiž hlídky Městské policie Zlín musely potýkat s opilci, kteří nedokázali kontrolovat své chování už od ranních hodin.

Ve čtvrtek 21. července se strážníci vydali do východní části města, kde se na trávníku uložil šedesátiletý muž k odpočinku na trávníku i se svým jízdním kolem. Orientační vyšetření v jeho případě ukázalo před 3 promile alkoholu v dechu. Po lékařském vyšetření jej tak strážníci převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži.

Povedená trojice se téhož dne usalašila na chodníku u zdravotního střediska v místní části Malenovice. Strážníci ze zdejšího okrsku zjistili, že jde o dva muže ve věku 38 a 39 let, kterým dělala společnost dvaapadesátiletá žena. Tito se po krátkém rozhovoru s hlídkou dokázali přepnout do módu umožňujícího pohyb ve vzpřímeném postoji a uvolnili tak chodník ostatním spoluobčanům. Poté se vydali za dalším dobrodružstvím.

Dobrou reklamu pivovaru, který balí své produkty do plastových PET lahví, nedělal v podvečer čtyřiadvacetiletý muž. Ten si ustlal na trávníku bytového domu. Krátký odpočinek mu ovšem zřejmě prospěl, protože se dokázal sebrat, a i se zbytkem zteplalého moku se vydal k domovu.

Do jedné ze zlínských ubytoven musela vyjíždět hlídka městské policie kvůli silně opilému klientovi. Pětatřicetiletý muž, který měl před 2,5 promile alkoholu v dechu, čile komunikoval a slíbil strážníkům, že už bude klid. Protože ležel ve vlastní posteli, popřála mu hlídka dobrou noc a spolehla se, že své slovo dodrží. A protože už odsud do rána nikdo nevolal, nejspíš i dodržel.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x