Jardo, jak vám na Slovácku šmakovalo?
Díky za optání, krásné počasí, bezva lidi, to víte, že mi chutnalo. Třímetrová jitrnice byla ale veliká výzva, nikdy si nemůžete být jist. Vážila téměř dvě kila.
Vy jste sice „všežravec“, nicméně jitrnice jsou vaší hodně silnou stránkou, je to tak?
Přesně tak, u vás v kraji to mám moc rád, třeba jitrnice dominují také akci v Hovězí, taky se mi tam dařívá. Co se týče tohoto oblíbeného masného výrobku, tak jsem měl dosud zkušenost s dvoumetrovou jitrnicí, tohle byla větší dávka.
A vyšlo to, hodně rychle jíst a zapíjet vodou…
Ano, to je důležité. Třímetrový kus jsem dokázal sníst za tři minuty, tedy, abych byl přesný, za tři minuty a jednu vteřinu.
A ještě jste neměl dost?
No jo, festival to byl programem hodně bohatý, tak jsem si pak ještě šupl mezi pěti soutěžícími prvenství v soutěži v pojídání škvarků.
Jak se zdá, pěkně se ten jedlický rok rozjel, co vy na to?
Určitě, moc se mi líbilo a dařilo v Egyptě, tam jsem si dal pěknou porci burgerů a palačinek, to už jsem bral i jako reprezentaci republiky.
Co vás čeká třeba v první polovině roku dál?
Bude toho hodně, některé akce se opakují periodicky, ale já mám rád i nové výzvy. A extrémní záležitosti, to je moje. A tak asi přijdou na řadu červi, nějací ti pavoučci a moc se těším třeba na žraločí masíčko.
Musíte ale přece hodně dbát na zdraví, dbáte?
Dbám, preventivní prohlídka odhalila zdravého padesátníka, s mírně zvýšenou hladinou cholesterolu, ale to rozhodně není pojídáním. Spíše genetická záležitost a jinak platí, že já přes týden jím opravdu málo.
A co ještě platí?
No třeba to, že mám své heslo, neberte prosím pejorativně: maxijedlík a lvi žerou první (úsměv).