Neštěstí ve Slušovicích vyšetřují kriminalisté jako dva trestné činy. Pachateli hrozí až osm let za mřížemi

Foto: HZS ZK
SLUŠOVICE – Nešťastnou událost v Music clubu Sud ve Slušovicích, při níž došlo v noci ze soboty na neděli ke zranění osmi lidí, vyšetřují kriminalisté nejen jako těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, ale také jako obecné ohrožení z nedbalosti. Pachateli hrozí v krajním případě až osmileté vězení.

Vzhledem k dosud zjištěným informacím z průběhu prověřování nešťastné události ve Slušovicích, které kriminalisté vyhodnotili ve vzájemných souvislostech, přichází v úvahu dvě trestně právní kvalifikace, kterými se zabývají: nejen těžké ublížení na zdraví z nedbalosti, ale také obecné ohrožení z nedbalosti,“ uvedla policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V případě odsouzení hrozí pachateli až osmiletý trest odnětí svobody.

Vzhledem k velkému množství účastníků diskotéky a svědků události a s tím souvisejících úkonů trestního řízení, které je nutné realizovat, předpokládáme, že prověřování celého případu bude trvat několik měsíců,“ pokračovala policejní mluvčí.

Kapacita Music clubu Sud je podle zjištění České televize 455 osob a pro daný počet návštěvníků jsou také zkolaudované únikové cesty. Kriminalisty tak bude nejspíš zajímat, zda byla při sobotní halloweenské párty maximální kapacita dodržena.

Pravděpodobně přizveme také znalce, který vyhodnotí bezpečnostní parametry prostor diskotéky a únikových tras,“ sdělila Kozumplíková.

Další informace z průběhu prověřování poskytneme, jakmile to bude možné,“ uzavřela mluvčí krajské policie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x